ΤΟΜΕΙΣ ΠΙΣΙΝΑ Καλύμματα

Καλύμματα

E-mail Εκτύπωση PDF

internal23

Υπάρχουν διάφοροι τύποι καλυμμάτων πισίνας και ο καθένας εξυπηρετεί διαφορετικό σκοπό.

  • Καλύμματα χειμώνα. Χρησιμοποιούνται για την κάλυψη της πισίνας κατά τη διάρκεια του χειμώνα και την προστατεύουν από βρωμιά, σκουπίδια και καιρικές συνθήκες, καθιστώντας έτσι την πισίνα καθαρότερη και προσφέροντας ευκολότερο καθαρισμό για την αρχή της νέας περιόδου. Συνήθως κατασκευάζονται από pvc με νηματοειδή ενίσχυση.


  • Καλύμματα ισοθερμικά. Χρησιμοποιούνται για την κάλυψη της πισίνας και προσφέρουν μόνωση και μειώνουν δραστικά την απώλεια θερμότητας από το νερό της πισίνας προς το περιβάλλον διατηρώντας έτσι τη θερμοκρασία του νερού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιμηκύνοντας τη κολυμβητική περίοδο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την καλοκαιρινή περίοδο ώστε να διατηρούν το νερό ζεστό ολόκληρο το 24ωρο. Σε περιπτώσεις θερμαινόμενης πισίνας η χρήση ισοθερμικού καλύμματος κρίνεται επιβεβλημένη και μπορεί να φέρει μείωση της απώλειας θερμότητας έως και 50% προσφέροντας έτσι και την ανάλογη οικονομία και μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.


  • Καλύμματα ασφαλείας. Χρησιμοποιούνται για την κάλυψη της πισίνας και προσφέρουν ασφάλεια εφόσον μπορεί κάποιος να πατήσει πάνω τους χωρίς κίνδυνο. Συνήθως υπάρχουν διάφοροι τύποι καλυμμάτων ασφαλείας που επιλέγονται ανάλογα με το σχήμα της πισίνας ή με το πόσο οι οδηγοί θα είναι εμφανείς ή θα κρύβονται κάτω από το περιμετρικό επιχείλιο.

Ο τρόπος τοποθέτησης και αφαίρεσης των καλυμμάτων ποικίλει ανάλογα με τον τύπο του καλύμματος και με τις ιδιαιτερότητες της εκάστοτε πισίνας. Ένα κάλυμμα μπορεί να προσθαφαιρείται χειροκίνητα, χειροκίνητα με μοχλική υποβοήθηση ή αυτόματα με ηλεκτρικό μοτέρ.

Joomlart