ΤΟΜΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Θερμαντικά Μάρμαρα

Θερμαντικά Μάρμαρα

E-mail Εκτύπωση PDF

internal28Είναι από τα πιο υγιεινά συστήματα θέρμανσης.

Bασίζεται σε επιφάνεια μαρμάρου ή γρανίτη που με την κρυσταλλική του δομή αντανακλά μέσω θερμικών ακτινών τη ζέστη ομοιόμορφα στο χώρο (όπως ο ήλιος στη φύση.)

Δεν ζεσταίνει τον αέρα όπως το συνηθισμένο καλοριφέρ, αλλά απευθείας τα στερεά αντικείμενα (τοίχους, δάπεδα, έπιπλα κ.τ.λ.) και τα έμβια όντα στον γύρω χώρο.

Η ζέστη αποθηκεύεται για ώρες και έτσι επιτυγχάνεται, με τη χρήση θερμοστατών, χαμηλή κατανάλωση ρεύματος.

Οι θερμαινόμενες επιφάνειες από μάρμαρο ή γρανίτη έχουν μια ενσωματωμένη ηλεκτρική αντίσταση, η οποία, ακόμη και στο μεγαλύτερό της μέγεθος, καταναλώνει μόνο 1,5 kW/h καλύπτοντας ένα χώρο περίπου 20 m².

Σε συνδυασμό με φυσικές πηγές ενέργειας (υδροηλεκτρική, αιολική, φωτοβολταϊκή) δίνει λύσεις απόλυτα οικολογικές στο πρόβλημα της θέρμανσης.

Τα θερμαντικά μάρμαρα είναι κατασκευασμένα από φυσικό πέτρωμα που θερμαίνεται μέσω ηλεκτρικών αντιστάσεων στην πίσω τους πλευρά. Η θερμότητα εκπέμπεται ομοιόμορφα προς όλες τις κατευθύνσεις με μορφή υπέρυθρων ακτινών μεγάλου μήκους κύματος, αποφεύγοντας έτσι το ενδεχόμενο υπερθέρμανσης.

Έχουν απλή τοποθέτηση/εγκατάσταση και δεν χρειάζονται καμία συντήρηση. Συνδυάζουν την υψηλή αισθητική με την απλή χρήση και την χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

internal44

Δείγματα Χρωμάτων Θερμαντικών Μαρμάρων

Joomlart