Ενεργειακά τζάκια

Αν φτιάχνετε ένα νέο τζάκι μπορείτε να συνδυάσετε την ομορφιά του τζακιού με την απόδοση μιας ξυλόσομπας φτιάχνοντας ένα ενεργειακό τζάκι. Η απόδοση ενός ενεργειακού τζακιού φθάνει το 70-75%.

Τα ενεργειακά τζάκια διαθέτουν κλειστό θάλαμο καύσης και εναλλάκτη θερμότητας για την ελεγχόμενη μεταφορά θερμότητας στον περιβάλλοντα χώρο. Τα τζάκια αυτά παρέχουν θερμότητα στο σπίτι απορροφώντας ψυχρό  αέρα από σχισμές που βρίσκονται χαμηλά, κάτω από το θάλαμο καύσης. Ο αέρας αυτός θερμαίνεται από το θάλαμο καύσης, γίνεται ελαφρύτερος και εξέρχεται με φυσική ροή από αντίστοιχες σχισμές που βρίσκονται πάνω από το θάλαμο καύσης.  Γειτονικά δωμάτια είναι δυνατό να θερμανθούν με τη χρήση βεβιασμένης κυκλοφορίας αέρα.

Μερικά από τα ενεργειακά τζάκια διαθέτουν μηχανισμό επανάκαυσης των καπναερίων με δευτερογενή φλόγα αυξάνοντας έτσι την απόδοσή τους και μειώνοντας την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς στην καμινάδα.

Αντιπροσωπεύουμε την εταιρεία Palazzetti, που είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου.

 Προσθήκη Ενεργειακού τζακιού σε υπάρχον τζάκι

Υπάρχει τρόπος να αναβαθμίσετε το απλό, παραδοσιακό τζάκι. Η τοποθέτηση μιας κασέτας-εστίας στο τζάκι, δηλαδή μιας ειδικής εστίας κλειστού τύπου μετατρέπει το απλό τζάκι σε ενεργειακό εξασφαλίζοντας ασφάλεια, μεγάλη θερμαντική απόδοση, ελάχιστη κατανάλωση ξύλων.

Η αναβάθμιση γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό ικανό να δώσει λύσεις σε ήδη υπάρχοντα προβλήματα και να εγγυηθεί τη γρήγορη, καθαρή και σωστή λειτουργία του αναβαθμισμένου τζακιού σας.

Με εστία κατασκευασμένη εξ’ ολοκλήρου από μαντέμι και χάλυβα , διαθέτει πόρτα με τζάμι που κλείνει αεροστεγώς εξασφαλίζοντας έτσι τον απόλυτο έλεγχο των φαινομένων που εμφανίζονται κατά τη λειτουργία του, ενώ ταυτόχρονα δε μας στερεί τίποτα από τις απολαύσεις του τζακιού, όπως η θεά της φωτιάς, το ψήσιμο, το ‘παιχνίδι’ με τη φωτιά κ.λ.π.

Η ενεργειακή εστία μπορεί να λειτουργήσει και με ανοιχτή την πόρτα της. Όταν όμως λειτουργεί με κλειστή πόρτα έχει πολλά πλεονεκτήματα:

α) Ελεγχόμενη καύση, αφού διαθέτει θυρίδα ρυθμιζόμενη για την εισαγωγή του αέρα της καύσης. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε και ελέγχουμε την ένταση καύσης του τζακιού, να καίει όσο χρειαζόμαστε εμείς.

β) Με κλειστή πόρτα ο αναρροφούμενος αέρας από τα 46,7 κυβικά/ώρα/ κιλό ξύλων περιορίζεται στα 8

γ) Περιορίζεται στο ελάχιστο η ένταση του ρεύματος του αέρα μέσα από το σπίτι προς τα έξω, με αποτέλεσμα να αναπτύσσεται μέσα στην εστία υψηλή θερμοκρασία, η οποία συντελεί στην ολοκληρωμένη καύση του ξύλου.

δ) Ο βαθμός εκμετάλλευσης της ενέργειας από την καύση του ξύλου ξεπερνά το 70% και εξασφαλίζει υψηλή θερμική απόδοση και μεγάλη οικονομία στα καύσιμα.

Το τζάκι μπορεί να συμμετέχει συμπληρωματικά στην κεντρική θέρμανση του σπιτιού μας, ή ακόμα και να χρησιμοποιηθεί σαν αποκλειστική μορφή θέρμανσης.

Επίσης κατά τη λειτουργία του τζακιού με κλειστή την πόρτα της εστίας, εξασφαλίζουμε προστασία, καθαριότητα και μεγάλη διάρκεια καύσης που μπορεί να ξεπερνά τις 10 ώρες.

Πίσω